Despotovski: Nëse shumë njerëz humbin punën e tyre, kostoja ekonomike do të jetë e lartë

Desk
By Desk October 19, 2020 21:50

Despotovski: Nëse shumë njerëz humbin punën e tyre, kostoja ekonomike do të jetë e lartë

Jovan Despotovski, drejtor i Fondit të Inovacionit në 24 Analiza beson se bota nuk ka një zgjidhje universale mbi pandeminë. Ne kemi një situatë në botë ku ka qenë karantinë e plotë, dhe në Evropë që nuk janë të mbyllura dhe nuk ka masa, nëse deklarohet një epidemi. Ai thotë se zbatimi i masave nuk u vonua në vendin tonë.

“A është tepër vonë me masat, mendoj se jo. E gjithë situata vjen deri te gjykimi personal. Unë mendoj se duhet pasur kujdes me miratimin e masave të mbylljes, veçanërisht për shkak të kostos ekonomike, e cila është kostoja e shoqërisë. Nëse shumë njerëz humbin punën e tyre, kostoja do të jetë e lartë. Për fat të keq, ne nuk e vendosim koston e jetës njerëzore si një çështje të diskutueshme”, tha Despotovski.

Sa i përket masave kufizuese, publiku frikësohet me të drejtë. Mbyllja e lokaleve pas orës 23 të mbrëmjes ka një arsyetim pse ka pasur raste kur është abuzuar. Nëse 95% e popullsisë respekton protokollet, ne nuk duhet të mbyllim lehtësitë për 2-3% që nuk na respektojnë. Mbyllja prej orës 23 do të thotë humbje e të ardhurave dhe humbje të vendeve të punës. Dhe këto janë fatet e gjuetisë, tha Despotovski. FLAKA

Desk
By Desk October 19, 2020 21:50