Dikur shtëpia e Pablo Escobar-it, sot park përkujtimor për viktimat e tij

Redaksia
Publikuar nga Redaksia 5 Nëntor, 2021 23:25

Dikur shtëpia e Pablo Escobar-it, sot park përkujtimor për viktimat e tij

Në park përkujtohen rreth 5 mijë viktima të trafikut të drogës gjatë luftës së përgjakshme që ndodhi gjatë kohës së Escobar-it në vitet 80 dhe 90 në Medellin.

Vendi ku dikur gjendej ndërtesa “Monaco” në Medellin të Kolumbisë, ku jetonte trafikuesi më i madh i drogës në botë, Pablo Escobar Gaviria, sot është një përmendore e cila është ndërtuar për të përkujtuar viktimat e luftës së trafikantëve, raporton Anadolu Agency.

Ndërtesa, e cila gjendej në lagjen El Poblado, u rrënua në vitin 2019 dhe në vend të saj, komuna ndërtoi Parkun Përkujtimor Inflexion.

Në park përkujtohen rreth 5 mijë viktima të trafikut të drogës gjatë luftës së përgjakshme që ndodhi gjatë kohës së Escobar-it në vitet 80 dhe 90 në Medellin.

Redaksia
Publikuar nga Redaksia 5 Nëntor, 2021 23:25

06
Dhj
Ambasadorja e SHBA-së në vend, Anxhela Ageler sonte theksoi se është konfuz procesi për zgjedhjen...
06
Dhj
Ajo ka një apartament në Shkup prej 54 metrash katrorë si pronë e saj personale,...
06
Dhj
Riorganizimi i administratës nënkupton reduktimin e disa institucioneve, nga 140 institucione që janë nën ombrellën...
06
Dhj
Qytetarët nuk u besojnë as politikanëve, as institucioneve, kështu vlerëson Insituti për Demokraci, një hulumtim...