Dimitrievski: Mbetem në qendrimin se mbledhja u organizua me kërkesë të Qeverisë

Desk
By Desk April 25, 2020 22:32

Dimitrievski: Mbetem në qendrimin se mbledhja u organizua me kërkesë të Qeverisë

Kryetari i Kumanovës, Maksim Dimitrievski, ka reaguar se raporti i Inspektoratit Sanitar Shtetëror ende nuk është dorëzuar në Shtabin Komunal dhe i kërkon inspektorit që ta bëjë këtë sa më shpejt të jetë e mundur, përcjell FLAKA.

“Unë mbetem i mendimit që takimi u organizua me kërkesë të qeverisë dhe kjo është arsyeja pse u mbajt në një hapësirë më të madhe, dhe jo si në takime të rregullta.

Mungesa e koordinimit dhe informacionit të ndërsjellë në Ministrinë e Shëndetësisë dhe organet nën juridiksionin e tyre që anëtarët e shtabit komunal janë testuar tre ditë më parë me kërkesë të epidemiologëve është befasuese”, tha Dimitrievski.

Ai sqaron se asnjë prej anëtarëve nuk e dinte që ishte pozitiv, megjithëse rezultatet në Qendrën e Shëndetit Publik ishin të gatshme atë ditë, dhe as nuk kishte ndonjë protokoll për vet izolim të detyrueshëm pas testimit. Pse anëtarët e shtabit nuk morën udhëzime të tilla, dhe të gjithë të tjerët e testuan?, pyet kryetari i Kumanovës.

Ai thotë se testet shtesë kanë treguar se të gjitha janë negative, për të cilat ai thotë se jep një dimension tjetër. Ai siguron se respektohen procedurat e sigurisë, për të cilat ka prova.

Kryetari Dimitrievski thotë se ai ende nuk ka marrë një shpjegim nga Ministri Filipçe dhe ka kërkuar që të ri-testohet në mënyrë që të mund të kthehet në punë.

“Dua të besoj se është bërë një gabim i paqëllimshëm”, thotë Dimitrievski. FLAKA

Desk
By Desk April 25, 2020 22:32