Dimitrov ambasadorëve të BE: Të respektohet e drejta e vetëvendosjes dhe të fillohen negociatat

Desk
By Desk October 20, 2020 21:55

Dimitrov ambasadorëve të BE: Të respektohet e drejta e vetëvendosjes dhe të fillohen negociatat

Vlerat dhe parimet e Bashkimit varen nga mënyra se si BE-ja do t’i qaset të drejtës së popullit maqedonas për vetëvendosje. Këtë e tha zv.kryeministri, Nikolla Dimitrov në video konferencën me ambasadorët e BE-së në vend. Në takimin e iniciuar nga shefi i delegacionit të BE-së, David Gere, Dimitrov tha:

“Miratimi i kornizës negociuese dhe mbajtja e konferencës së parë ndërqeveritare deri në fund të vitit do të përfundojë suksesin historik të vendit pas dritës jeshile për hapjen e bisedimeve të pranimit dhe anëtarësimit në NATO,” tha Zëvendës Kryeministri për Çështjet Evropiane Nikolla Dimitrov, përcjell FLAKA.

Nga ana tjetër, Kroacia mbështet fuqimisht vendin dhe pret që një Konferencë Ndërqeveritare të mbahet deri në fund të vitit për hapjen e negociatave, tha Kryeministri Kroat Andrej Plenkoviç në takimin e sotëm me Ministrin e Jashtëm Bujar Osmani.

Osmani u takua gjithashtu me kolegun e tij Radman sot në Zagreb. Në takim, Osmani theksoi se duke pasur parasysh përparimin e bërë në reformë, vendi me meritë pret që BE të miratojë kornizën negociuese për negociatat e pranimit.

“Kemi forcuar komunikimet politike me Bullgarinë fqinje në disa nivele dhe komisioni ynë i përbashkët për çështje historike ka intensifikuar punën e tij. Unë besoj se në periudhën e ardhshme ne do të adresojmë si duhet të gjitha sfidat dhe nuk do të lejojmë që investimi i madh politik i përbashkët për perspektivat evropiane të të gjithë rajonit të dështojë”, theksoi Osmani.

Të dy ministrat diskutuan gjithashtu përmirësimin e bashkëpunimit ekonomik si dhe masat e bashkërendimit në trajtimin e krizës së koronës. FLAKA

Desk
By Desk October 20, 2020 21:55