Dimitrov ka ndërprerë takim me Karakaçanov dhe Zaharieva sepse ata e kanë quajtur popullin maqedonas “popull i ashtuquajtur”

Desk
By Desk November 16, 2020 22:07

Dimitrov ka ndërprerë takim me Karakaçanov dhe Zaharieva sepse ata e kanë quajtur popullin maqedonas “popull i ashtuquajtur”

Ministri i Integrimit Evropian, Nikolla Dimitrov në TV Telma tha se nuk është e vërtetë që pala maqedonase hesht ndaj provokimeve dhe fyerjeve nga Bullgaria, por theksoi se ne duhet të veprojmë me mençuri dhe të përgjigjemi si të rritur, përcjell FLAKA.

“Pozicioni ynë për këto çështje të gjuhës dhe identitetit nuk do të ndryshojë në tetë muaj ose 80 vjet. Tani nuk duhet të lehtësojmë një politikë të keqe ndaj nesh, me deklarata të mitura. Për t’iu përgjigjur provokimeve si i rritur: për të thënë që deklarata të tilla nuk i bëhen një aleati, kështu që miqësia nuk ndërtohet.

Të enjten u ngrita nga një takim me Karakaçanov dhe Zaharieva. Ne patëm një takim virtual pas Sofjes, patëm një përpjekje tjetër. Në deklaratën “popull i ashtuquajtur” thashë që njerëzit e mi nuk e meritojnë atë dhe unë e ndërpreva takimin. Pastaj takimi vazhdoi për pak kohë dhe ne mbaruam. Tani më keni tërhequr ta them këtë, nuk kam ndërmend ta them atë. Ky pozicion është sigurisht fyes. Dallimi është nëse ne do të themi se unë u ngrita, u largova, ne do të bëjmë një shtyp prej tij, ose ne do të veprojmë si një i rritur”, thotë Dimitrov. FLAKA

 

Desk
By Desk November 16, 2020 22:07