Dimitrov: Kam kërkuar publikisht të hetohet lajmi i rremë i dorëheqjes, rastin e kam paraqitur edhe në PP

Dimitrov: Kam kërkuar publikisht të hetohet lajmi i rremë i dorëheqjes, rastin e kam paraqitur edhe në PP

Ministri i Jashtëm Nikolla Dimitrov postoi në profilin e tij në Facebook se lajmet e rreme të dorëheqjes së pretenduar një ditë pas referendumit jo vetëm që kërkuan publikisht që çështja të hetohet dhe të mbahet përgjegjës, por gjithashtu u bë përmes një kërkese zyrtare në Prokurorinë Publike, të nesërmen në 2 tetor 2018, përcjell FLAKA.

Dimitrov përmes statusit në Facebook mohon portalin expres.mk, i cili siç thotë Ministri i Punëve të Jashtme në një tekst të titulluar “Rasti special i Nikolla Dimitrov” i botuar më 19.02.2020, media “përmes shkeljes së rëndë të standardeve gazetareske, pa u kërkuar për qëndrim, publikoi një notorizim për informacion që është shumë lehtë i verifikueshëm”.

“Një gazetar i juaj i nënshkruar, duke postuar keq me statusin tim në Facebook, në të cilin në mënyrë sarkastike kujtoj se një ditë pas referendumit, u publikuan lajme të rreme për dorëheqjen time të pretenduar, me një dokument të falsifikuar, vulë dhe nënshkrim, pretendon se unë kurrë nuk kam kërkuar hetim në atë rast. E vërteta është se jo vetëm që kam thirrur publikisht që çështja të hetohet dhe të gjejë përgjegjësi, por ajo u bë edhe përmes një kërkese zyrtare në Prokurorinë Publike, ditën tjetër, menjëherë pas shpalljes së falsifikimit, në 02.10.2018. Ky informacion është publik dhe është lehtësisht i verifikueshëm, dhe me të vërtetë është për t’u habitur që stafi joprofesional nuk më është drejtuar përpara se të publikohej teksti, dhe padyshim që as Prokuroria”, shkruan Dimitrov.

Në tekst, siç nënvizon ai, në mënyrë skandaloze i ndani mediat në të atilla të cilat janë “të afërta me LSDM” dhe ato të cilat nuk janë, pastaj thirreni në status nga rrjetet sociale “ku më krahasoni me Kote nga Rule”.

“Kur më krahasoni mua me Kote, i barazoni BE dhe NATO me Karavangelis. Më i qartë (ndoshtja edhe frojdeskiane) me shprehjet e ndarjes e autorëve të këtyre krahasimeve për inetgrimin euro-atlantik maqedonas as që mund të mendohet, thotë Dimitrov, i cili kërkon nga portali në përputhshmëri me rregullat mediale dhe të drejtat themelore në “pjesën e dytë” të konsultohet, sidomos në drejtim të informimit të drejtë të qytetarëve, në vend të plasimit të lajmeve të rreme, ta paraqes demantin në tërësi. FLAKA

Redaksia Flaka
nga Redaksia Flaka 21 Shkurt, 2020 21:50

© FLAKA.COM.MK - Derisa keni vendosur të merrni përmbajtje nga kjo faqe, në tërësi pajtoheni me kushtet e përdorimit.