Dimitrov: Kthesë të plotë në emërimin e ambasadorëve, në vend të kuadrove partiake, emërohen profesionistë

Desk
By Desk 12 Dhjetor, 2019 22:00

Dimitrov: Kthesë të plotë në emërimin e ambasadorëve, në vend të kuadrove partiake, emërohen profesionistë

Presidenti i shtetit nuk do të befasohet nga kandidatët për ambasadorë. Ka një përmbysje të plotë në emërimin e tyre, në vend se kuadrot politikë, tani emërohen profesionistë, tha Ministri i Jashtëm Nikolla Dimitrov në emisionin e sotëm “Vin – Vin” në televizionin Telma, përcjell FLAKA.

Siç shpjegoi Dimitrov, sipas praktikës, si dhe Ligjit aktual për Punë të Jashtme, hapi i parë në emërimin e ambasadorëve është konsultimi me Presidentin e vendit, dhe hapi i dytë është miratimi i kandidatëve për ambasadorë nga Qeveria.

Ministri i jashtëm theksoi gjithashtu se qëllimi i ligjit të ri për punët e jashtme është t’ua lidhë duart ministrave dhe të vendosë kritere.

“Për shkak se vij nga MPJ, dua një sistem meritash, dua të lidh duart e ministrave të ardhshëm dhe duart e tyre, të kem një kriter. Do të jetë shumë qesharake dhe tragjike nëse sindikata shtyn për politizim dhe udhëheqjen në MPJ për profesionalizim”, tha Dimitrov.

Qeveria aprovoi një listë me 19 propozime për emërimin e ambasadorëve, të cilat do t’i përcillen presidentit Stevo Pendarovski. FLAKA

Desk
By Desk 12 Dhjetor, 2019 22:00