Dimitrov: Le të përqendrohemi në reformat brenda vendit, në mënyrë që kur BE të sigurojë një zgjidhje evropiane të jemi në formë

Desk
By Desk November 16, 2020 22:00

Dimitrov: Le të përqendrohemi në reformat brenda vendit, në mënyrë që kur BE të sigurojë një zgjidhje evropiane të jemi në formë

Zëvendëskryeministri për Integrim Evropian Nikolla Dimitrov në TV Telma tha se nëse vazhdon bllokimi i Maqedonisë për fillimin e negociatave, atëherë do të ishte mirë të përqendrohesh në agjendën e reformave në shtëpi dhe të presësh që BE të gjejë një zgjidhje evropiane që nuk do të shkelë identitetet maqedonase, përcjell FLAKA.

“Ne do të flasim për sa kohë që ka hapësirë ​​minimale për ndonjë sukses, por nuk do të flasim për çështje që nuk diskutohen. Pozicioni ynë është i qartë. Nëse gjuha maqedonase është një pengesë për konferencën e parë ndërkombëtare, atëherë në rregull, le të mos ketë konferencë.

Në tetor kemi marrë një raport se sa larg jemi dhe sa jemi të gatshëm për anëtarësim. Raportet janë të krahasueshme në përgjigje. Këtë vit ne jemi të parët për sa i përket demokracisë, institucioneve demokratike, mediave, sundimit të ligjit. Kjo do të thotë që vetë procesi i anëtarësimit nuk bën mrekulli. Nëse BE vazhdon kështu, ne nuk e dimë se si do të vazhdojë, do të ishte mirë të përqendrohesh në axhendën e reformave në vend, nëse do të ketë negociata. Dhe të ftojë vendet anëtare t’i ndihmojnë ata nga jashtë. Për shembull, një vend që është në krye të sundimit të ligjit, le ta ftojmë që të na ndihmojë në reformën në drejtësi. Do të jetë keq nëse futemi në një dëshpërim të pritjes së pafund. Ne duhet të mbajmë kushtin e reformës. Për kohën kur BE do të ofrojë një zgjidhje evropiane, le të jemi në formë”, thotë Dimitrov. FLAKA

Desk
By Desk November 16, 2020 22:00