Dimitrov: NATO do të thotë se shteti do të mbetet brenda këtyre kufijve

Redaksia Flaka
By Redaksia Flaka 4 Shtator, 2018 21:48

Dimitrov: NATO do të thotë se shteti do të mbetet brenda këtyre kufijve

Kudo që shkova në Evropë dhe pas takimeve, të gjithë thonë se nuk ka sukses më të madh diplomatik dhe politik se sa të arrini të zgjidhni problemin me Greqinë dhe Bullgarinë në mënyrën se si i mbrojmë ato më të rëndësishmet, se kush jemi, në cilën gjuhë flasim, kemi gjetur çelësin për të zhbllokuar derën në të cilën ne ishim të mbyllur për shumë vite, një gjeneratë e tërë, tha Ministri i Punëve të Jashtme para popullit të Kumanovës në debatin publik të titulluar “Dil Maqedoninë Evropiane”, përcjell FLAKA.

Shteti, shtoi ai, ishte i kapur dhe theksoi se nuk kishte detyrë më patriotike për të hequr pengesën dhe për të hequr tagun që na heq mbrapshtë, si një shtet dhe një komb.

“Për një vit dhe diçka do të bashkohemi me aleancën e NATO-s, Mali i Zi hyri në qershorin e kaluar, dyfishohet dhe investimet nga vendet e NATO-s”, tha Dimitrovi.

Ne duhet të regullojmë shtetin dhe të ecim përpara, tha Dimitrov, të jetë i lirë nga frika dhe pafuqia. Në të kaluarën, thotë fqinjët janë fajësuar, bullgarët, grekët, për të fshehur frikën personale, por, sipas tij, varet nga ne ajo se si shteti do të jetë në pesë apo dhjetë vjet.

“NATO do të thotë se ky vend është këtu për të qëndruar brenda këtyre kufijve. Për Maqedoninë, kjo do të thotë që të jemi brenda këtyre kufijve, të mos habitemi nëse nuk do të jemi”, tha Dimitrov.

Me politikën e mençur vitin e ardhshëm, shtoi ai, negociatat duhet të fillojnë dhe do të ketë fonde. Ai kujtoi se rindërtimi i rrjetit të kanalizimit në Kumanovë u krye me paratë evropiane, pjesa drejt Miladinovcit u ndërtua me fonde evropiane. FLAKA

Redaksia Flaka
By Redaksia Flaka 4 Shtator, 2018 21:48