Dimkovski: Nëse japim para dhe nuk i kontrollojmë ato, efektet mund të na ikin

Redaksia Flaka
By Redaksia Flaka November 12, 2019 22:26

Dimkovski: Nëse japim para dhe nuk i kontrollojmë ato, efektet mund të na ikin

Ministri i bujqësisë Trajan Dimkovski tha në sonte në Tv 24 se opozita qendornte pas protestave të fundit të fermerëve. Sa i përket kërkesave për pagesa të subvencioneve, ai sqaroi se rebalanci i buxhetit duhet të ndahen 15 milion euro, përcjell FLAKA.

“Ndarja e këtyre fondeve nga rebalanci tashmë ka filluar dhe masa e ndërhyrjes për arpa oriz është paguar tashmë, në atë kohë ose para se të paguhej një denarë për rrushin. Në këtë pikë për tre denarë shtesë dhe ata u shlyen. Ne gjithashtu kemi informacione ku pothuajse 500,000 euro janë paguar për 7,000 blegtorë”, shpjegoi Dimkovski.

Ai gjithashtu iu referua shpërthimit të kohëve të fundit të murtajës afrikane në fqinjësi dhe se janë marrë masa konkrete për të mbrojtur prodhimin vendas. Për masën “Bujku i ri” ka mbi mbi 1.000 aplikime dhe pret rezultate konkrete brenda një muaji. FLAKA

Redaksia Flaka
By Redaksia Flaka November 12, 2019 22:26