Dimova i përgjigjet Nikollovskit: Ai nuk mund të kërkojë dorëheqjen time

Redaksia Flaka
By Redaksia Flaka October 17, 2020 20:39

Dimova i përgjigjet Nikollovskit: Ai nuk mund të kërkojë dorëheqjen time

Drejtoresha e Agjencisë Kombëtare të Programeve Evropiane të Edukimit dhe Lëvizshmërisë, Lidija Dimova, në emisionin “Stadion” në Kanal 77, tha se Zëvendës Kryeministri Lupço Nikollovski nuk mund të kërkojë dorëheqjen e saj, por vetëm Qeveria mund ta bëjë këtë. Kjo ishte përgjigjja e pyetjejes, pasi Nikollovski, pardje, i kërkoi asaj të tërhiqej nga karrigia e drejtores, përcjell FLAKA.

“Unë nuk e shoh pse duhet të japë dorëheqjen. Dhe qeveria ka të drejtë. Por nën Qeverinë, nëse hapni kodin e etikës, ai thotë se Kryeministri mund të kërkojë disa shkarkime, dhe jo z. Lupço Nikollovskit. Unë citoj Kodin e Etikës. Qeveria nuk më emëron mua, unë jam zgjedhur nga Bordi i Drejtorëve”, tha Dimova.

Nëse drejtoresha e Agjencisë Kombëtare të Programeve Evropiane të Edukimit dhe Lëvizshmërisë Lidija Dimova nuk jep dorëheqjen, sepse është punë e Bordit të Agjencisë Kombëtare, unë do të kërkoj shkarkimin e saj, tha Zëvendës Kryeministri për Antikorrupsion Lupço Nikollovski në emisionin “Kliko Plus” në TV21.

Ai tha se ka një mendim ndryshe nga Dimova e cila mendon se ajo nuk duhet të tërhiqet. Sidoqoftë, në përputhje me kompetencat e tij, ai njoftoi se do t’i kërkojë Zaevit të kërkojë përgjegjësi dhe ta largojë nga detyra.

“Unë do të përdor instrumentet e mia si një anëtar i përgjegjshëm i qeverisë për të zbatuar Kodin e Sjelljes dhe do t’i kërkoj Kryeministrit përgjegjësi politike ose kërkesë për dorëheqjen e drejtores të kësaj Agjencie dhe në të njëjtën kohë sqarimin e plotë dhe vërtetimin e së vërtetës që janë një lloj tjetër i procedurës, të cilat drejtojnë organet e tjera”, tha Nikollovski. FLAKA

Redaksia Flaka
By Redaksia Flaka October 17, 2020 20:39