Dimovski: Biznesmenët inçizojnë çdo mbledhje për shkak të rastit “Reket”

Dimovski: Biznesmenët inçizojnë çdo mbledhje për shkak të rastit “Reket”

Deputeti i VMRO-DPMNE-së Ilija Dimovski, në një debatin televiziv “24 Analiza”, tha që sondazhet treguan mosbesim në prokurorinë publike dhe sistemin gjyqësor, përcjell FLAKA.

“Të mos flasim për PSP-në. Problemi më i vogël janë politikanët, biznesmenët që kanë pesë banka dhe duan t’i investojnë ato. Ndërsa asnjë sistem gjyqësor nuk ka arsyetimin ekonomik për iniciativën ekonomike, qeveria nuk ka asnjë koncept se si t’i adresojë këto çështje, besimi në sistemin e drejtësisë ka rënë ndjeshëm në dy vitet e fundit. Ne mund të mbështesim me garanci të forta se kontrolli i këtij sistemi është përtej kontrollit të LSDM-së. Fëmijët e njerëzve nga Këshilli i Prokurorëve Publikë janë të punësuar në PSP, ju nuk pranoni ta shqyrtojmë atë në Komisionin Hetimor Parlamentar”, tha Dimovski.

“Si të besojnë njerëzit kur dëgjojnë se si po zgjidhen? Problemi është gjyqtarët. Ata merren vesh në telefon. Ahmeti është qesharak për mua, i cili do të thoshte: Kush do të na mbronte nëse kishte krime? Kështu që gjyqtarët që keni caktuar ju mbrojnë”, tha nënkryetari dhe deputeti i LSDM-së, Muhamed Zekiri.

“Ju shoqëroheni me gjyqtarët në kafe”, tha Dimovski.

“Thuaju kush janë ata”, pyeti Zekiri.

“Unë i kam parë ata, nuk do t’i them”, u përgjigj Dimovski.

“Gjithçka gjë që keni urdhëruar në gjykatë është përmbushur”, tha Dimovski.

“Ajo që ishte e keqe në VMRO, ju e keni rritur 10 herë”, tha Dimovski.

“LSDM më së shumti humb në rejtin, sepse fajtorët nuk janë në burg, gjyqësorin nuk e kemi nën kontroll, nëse do ta kishim gjysmën e udhëheqjes së VMRO-së arrestohej”, tha Zekiri. FLAKA

Redaksia Flaka
nga Redaksia Flaka 19 Shtator, 2019 22:27

© FLAKA.COM.MK - Derisa keni vendosur të merrni përmbajtje nga kjo faqe, në tërësi pajtoheni me kushtet e përdorimit.