Dimovski: Vetë e krijuam problemin me Bullgarinë duke nënshkruar marrëveshjen

Desk
By Desk October 28, 2020 20:48

Dimovski: Vetë e krijuam problemin me Bullgarinë duke nënshkruar marrëveshjen

Ilija Dimovski, ish deputet dhe shef i ekipit negociator të VMRO-DPMNE për ligjin e regjistrimit të popullsisë në përbërjen e fundit parlamentare në 24 analiza në lidhje me qëndrimin e Mitko Jançev kundër Hristijan Mickoski, theksoi se ai nuk do të paraqitet në asnjë protestë dhe beson se ai nuk është në atë mënyrë për të zgjidhur problemet e partisë. Ai theksoi se qëllimi i atyre ngjarjeve është përdorimi i potencialit të partisë, përcjell FLAKA.

“VMRO-DPMNE po mbledh shumë më shumë potencial rreth vetes sesa po përdor aktualisht,” tha Dimovski.

Dimovski nuk u përgjigj në mënyrë specifike nëse Mickoski duhet të japë dorëheqjen, por partia duhet të gjejë një mënyrë për ta kthyer atë në rrugën e fitores.

“Partia nuk është në pronësi të askujt. Askush nuk ka peshë të mjaftueshme për t’i ofruar vetes për të shpëtuar situatën”, tha Dimovski.

Lidhur me veton e Bullgarisë, ai tha se ne vetë krijuam problemin me Bullgarinë duke nënshkruar marrëveshjen.

“Ka pak shpresa për angazhimin e vendeve më të forta anëtare që do të investojnë në kapërcimin e problemit dhe duke i treguar Bullgarisë se çështjet historike dhe të identitetit nuk duhet të jenë pjesë e problemit, por kundërshtimi i Bullgarisë është shumë i ndërlikuar”, tha Dimovski. FLAKA

Desk
By Desk October 28, 2020 20:48