Disa nga pesë banesa, disa pa asnjë – Publikohet statusi i pronës së deputetëve të rinj

Redaksia Flaka
By Redaksia Flaka 15 Shtator, 2020 20:52

Disa nga pesë banesa, disa pa asnjë – Publikohet statusi i pronës së deputetëve të rinj

Disa kanë paraqitur nga pesë banesa, disa asnjë. Më e reja nga deputetët e rinj zotëron një shtëpi, e moshuara nuk ka pronë në emrin e saj. Të rinjtë drejton automjete me vlerë 30,000 euro, më të moshuarit deri më 1500. Listat anketuese nga deputetët e rinj, të cilat sot i publikoi Antikorrupsioni, janë shumë të ndryshme, përcjell FLAKA.

Artina Qazimi, 23 vjeç, është deputetja më e re. Ai vjen nga radhët e koalicionit Aleanca për Shqiptarët dhe Alternativa. Si pronë e saj personale ajo ka një shtëpi prej 100 mijë eurosh dhe një oborr prej 1600 metrash katrorë, me vlerë 200 mijë euro në Dobërdoll. Drejtoni një Renault Megane prej 3,200 eurosh.

Nga ana tjetër, profesoresha Gordana Siljanovska-Davkova është ndër deputetët më të vjetër, por ajo nuk ka deklaruar pronë në emrin e saj. Shtëpia prej 100 metrash katrorë në Shkup është në emër të bashkëshortit, i cili gjithashtu zotëron një automjet Honda prej 1500 eurosh, si dhe pronë të përbashkët, depozita bankare. Nga këto, njëra është 55,000 euro dhe tjetra 3,500 dollarë, si dhe 11,500 euro në llogari të valutës së huaj.

Laze Tanevski, deputet i LSDM-së, i cili vjen nga biznesi, së bashku me bashkëshorten e tij kanë pesë apartamente, tre prej të cilave në Ohër dhe dy në Shkup. Sipas vlerësimit në pyetësor, vlera e përgjithshme e të gjitha është rreth 250 mijë euro, megjithëse tre prej tyre janë 80 metra katrorë. Përveç banesave, ky biznesmen ka tokë bujqësore prej rreth 23 mijë metra katrorë, në Arbinovë të Ohrit si trashëgimi, e cila sipas vlerësimeve vlen rreth 230 mijë euro. Në të njëjtin fshat, ai zotëron dy shtëpi me një sipërfaqe totale prej rreth 450 metra katrorë.

Ndryshe nga ai, Marija Angellova nga Çairi nga prona personale deklaroi se ajo ka vetëm një depozitë në valutë të huaj prej 5,800 euro.

Marija Kostadinova, ish-drejtoreshë e një shkolle fillore në Miravcë, raportoi pronë të një kompanie me vlerë 310 mijë euro në Gjevgjeli dhe ajo ka rreth 23 mijë metra katrorë tokë bujqësore dhe një depozitë prej 50 mijë eurosh në emër të fëmijëve.

Lolita Ristova nga Negotina ka një shtëpi dhe hapësirë ​​për zyrë në qytetin e saj prej rreth 40 mijë eurosh.

Monika Zajkova nga LDP raportoi si pronë personale një apartament prej 70 metrash katrorë në Shkup, një makinë “Polo” prej 4 mijë eurosh, si dhe një hua afatgjatë prej 60 mijë eurosh. Gjithçka tjetër raportohet si pronë e vëllait dhe prindërve, përfshirë bizhuteri prej ari prej 12,000 euro.

Timço Mucunski, sekretari për politikën e jashtme të VMRO-DPMNE, raportoi vetëm se po ngiste një “Audi Q2” prej 30,000 euro. Profesori e deklaroi këtë automjet si pronë të përbashkët, si dhe depozitë prej 3 mijë eurosh. Ai nuk e ka raportuar se ku banon as për vete e as për bashkëshorten e tij.

Për kreun e së Majtës, Dimitar Apasiev, thuhet se në vitin 2017 për 65,000 euro ai bleu një apartament prej 60 metrash katrorë në Shkup, dhe në vitin 2016 ai mori një kredi bankare në vlerë prej 56 mijë eurosh. Apasiev gjithashtu deklaroi se ai ka një veturë “Alfa Romeo” që i përket gruas së tij dhe vlen 2500 euro.

Borisllav Krmov, deputeti i dytë nga e Majta, në Pyetësorin si pronë raportoi vetëm një apartament në Shtip prej 65 metrash katrorë, të cilin ai e ka nga trashigimia. FLAKA

Redaksia Flaka
By Redaksia Flaka 15 Shtator, 2020 20:52