Dita Botërore e Sipërmarrjes – roli i bankave dhe shtetit në zhvillimin e saj

Redaksia Flaka
By Redaksia Flaka October 18, 2019 20:56

Dita Botërore e Sipërmarrjes – roli i bankave dhe shtetit në zhvillimin e saj

Mbështetje më e madhe nga bankat dhe shteti. Profesorët universitar me rekomandimin e nevojshëm për të përmirësuar gjendjen e ndërmarrësisë. Bankat thonë se ato zakonisht ndihmojnë kompanitë e mëdha financiarisht, por 90% e ekonomisë është e përbërë nga bizneset e vogla dhe të mesme. Kjo është arsyeja pse ata besojnë se bankierët duhet të fillojnë të ofrojnë paketa të përballueshme financiare që do t’i ndihmojnë ata të fillojë dhe të rritin bizneset e tyre, dhe se mbështetja e qeverisë duhet të përmirësohet, përcjell FLAKA.

Ekspertët e huaj, nga ana tjetër, besojnë se mbështetja financiare nga bankat duhet, por jo nga shteti në veçanti, të financojë bizneset që operojnë në treg më gjatë.

Probleme të tjera nga të cilat vuan sipërmarrja në vend janë arsimimi i pamjaftueshëm, emigracioni, inovacioni i dobët dhe është e nevojshme të lehtësohet procesi i hapjes së ndërmarrjeve të reja.

Sipas të dhënave, rreth 6,000 ndërmarrje hapen në vend çdo vit, por numri i atyre që vendosin çelësin në derë brenda vitit është afërsisht i njëjtë. FLAKA

Redaksia Flaka
By Redaksia Flaka October 18, 2019 20:56