Do të kontrollohet se pse nisma “Ballkani i Hapur” nuk zbatohet në terren

Redaksia
Publikuar nga Redaksia 4 Nëntor, 2021 21:47

Do të kontrollohet se pse nisma “Ballkani i Hapur” nuk zbatohet në terren

Këshilli zbatues do të shqyrtojë zbatimin e qarkullimit të lirë të mallrave në kuadër të iniciativës Ballkani i Hapur ndërmjet Maqedonisë, Serbisë dhe Shqipërisë, pasi biznesmenët në takimin e sotëm trepalësh ndërmjet përfaqësuesve të tre vendeve dhe komuniteteve të biznesit morën ankesa se nuk po zbatohet niveli politik i rënë dakord për terren. Presidenti i Serbisë, i cili priti takimin e ri të Open Balkans, tha se ishte personalisht i irrituar nga kjo, përcjell FLAKA.

Për këtë qëllim, në 10 ditët e ardhshme, përfaqësuesit e doganave, agjencive të ndryshme dhe kontrolleve do të mblidhen në një vend për të parë se ku ka dështuar në zbatimin e asaj që është rënë dakord në nivelin më të lartë politik mes tre vendeve.

Zëvendëskryeministri maqedonas për Çështjet Evropiane, Nikolla Dimitrov, i cili zëvendësoi kryeministrin Zoran Zaev në Beograd në një takim me Vuçiqin dhe Ramën, përsëri bëri thirrje për justifikimin e nismës për Ballkani i Hapur, duke thënë se përballë një ideje të lëkundur evropiane, ajo do të të jetë e papranueshme që vendet të ulen krah për krah, ata nuk bëjnë asgjë për qytetarët e tyre.

Dimitrov tha se është treguar se ka vullnet politik dhe se ka kushte që ai vullnet të përkthehet në legjislacion dhe marrëveshje ndërkombëtare. Në konferencën për media pas takimit, Dimitrov ka përjashtuar mundësinë që nëse në Maqedoni ka ndërrim pushteti, vendi të largohet nga nisma e Ballkanit të Hapur.

Vuçiq dhe Rama përsëritën sot se të gjitha vendet e rajonit janë të mirëseardhura për t’iu bashkuar nismës dhe presidenti serb tha në stilin e tij se është i lodhur duke bërë vazhdimisht drejtësi për gjërat e mira që tre vende po bëjnë për qytetarët e tyre përmes kësaj nisme. Sipas tij, konfirmimi i kësaj do të vijë pas tre-katër vitesh aq sa duhet që nisma e Ballkanit të Hapur të tregojë rezultatet e ekzistencës së saj. FLAKA

Redaksia
Publikuar nga Redaksia 4 Nëntor, 2021 21:47

Marketing Politik - Çmimore

Presidenciale | Parlamentare