Do të mbeten në pagën minimale- funksionarët heqin dorë nga pagat e larta

Desk
By Desk April 29, 2020 22:28

Do të mbeten në pagën minimale- funksionarët heqin dorë nga pagat e larta

Zyrtarët shtetërorë nga LSDM-ja dhe partitë e tjera në koalicionin qeverisës duket se po bashkohen ngadalë kundër vendimit të Gjykatës Kushtetuese, përcjell FLAKA.

Duke filluar nga dita e djeshme, ata njoftuan publikisht se përkundër vendimit të këtij institucioni të lartë gjyqësor, ata do të heqin dorë nga pagat e tyre zyrtare të mëdha për prill dhe maj, dhe do të marrin vetëm “minimumin” prej 14.500 denarë.

Siç dihet, Qeveria miratoi një dekret që kufizonte të ardhurat mujore të zyrtarëve për prill dhe maj në 14.500 denarë, por dje vendosi të rishqyrtojë Gjykatën Kushtetuese. Derisa të marrë një vendim përfundimtar, gjyqtarët, ministrat, ligjvënësit, drejtorët institucionalë dhe të gjithë zyrtarët e tjerë do të marrin pagat e tyre aktuale, mjaft solide.

Dje, në rrjetet sociale, qytetarët u shprehën se nëse dëshirojnë, zyrtarët mund të dhurojnë vullnetarisht një pjesë të pagave të tyre të larta.

Hapi i parë u ndërmor nga i pari i qytetit të Shkupit, Petre Shilegov, mbrëmë.

Sot, menaxheri i përgjithshëm i ADSDP, Kristijan Trajkovski, njoftoi se edhe ai mbetet në pagën minimale.

Jovan Despotovski, drejtori i Fondit për Inovacion dhe Zhvillim Teknologjik, gjithashtu njoftoi se ai mbetet në pagën minimale.

Kreu i Komisionit Rregullator të Energjisë, Marko Bislimovski, gjithashtu dorëheqet nga paga e tij zyrtare.

Edhe zëvendëskryeministri i Qeverisë, Bujar Osmani në rrjetin social ‘Facebook’ shkroi se “vendimi i Gjykatës Kushtetuese duhet të respektohet, por solidaritet është personal dhe përgjegjësi morale e secilit prej nesh”.

“Ne, ministrat, zëvendësministrat dhe sekretarët shtetërorë në Qeveri, që vijmë nga radhë e BDI-së, vendosëm që pjesën e të hyrave tona, mbi pagën minimale, ta dhurojmë në Fondin për solidaritet”, shkruan Osmani.

Ai shprehet e bindur se do të fitohet lufta kundër Covid-19 dhe se është e rëndësishme që secili prej nesh të dalë më i mirë. FLAKA

Desk
By Desk April 29, 2020 22:28