Dokumentet konfidenciale nga çështja Onishçenko publikohen në internet, prokuroria ndjek punën e ASK-së

Redaksia
Publikuar nga Redaksia 22 Nëntor, 2022 21:08

Dokumentet konfidenciale nga çështja Onishçenko publikohen në internet, prokuroria ndjek punën e ASK-së

Një dokument i nënshkruar nga shefi Jovçe Remenski, i cili është pjesë e dosjes së shtetësisë së Oleksandr Onisheçnko dhe është klasifikuar si informacion konfidencial, u shfaq në Facebook. Dokumenti thotë se në fund të nëntorit të vitit të kaluar, Departamenti i Antiterrorizmit dhe Ekstremizmit të Dhunshëm i ASK i dërgoi një përgjigje Onishçenkos në Departamentin e Kontrolleve të Sigurisë dhe Regjistrit të NATO-s, duke deklaruar se Departamenti nuk dispononte materiale antikushtetuese dhe natyrës së dëmshme kriminale. Ky është një tjetër zbulim në dokumentet e ASK-së, por për të u interesua edhe prokuroria, ndonëse askush nuk i raportoi, përcjell FLAKA.

“PROKURORIA PUBLIKE PO NDJEK TË GJITHA INFORMACIONET DHE NËSE NË NGJARJE KONSTATOHEN ELEMENTE TË VEPRËS PENALE, DO TË PROCEDON SIPAS KOMPETENCAVE LIGJORE. DERI NË KËTË MOMENT NË PROKURORËN PUBLIKE NUK KA PASUR ASNJË RAPORT”.

Sipas informacioneve, hapja e skandalit për Onishçenkon po përdoret aktualisht në grindjet brenda ASK-së për luftën për një drejtor të ri. Kryeministri, i cili duhet të propozojë pasardhësin e drejtorit Viktor Dimovski, dje tha se drejtori i ri do të zgjidhet për 24 ditë për shkak të zgjedhjes tashmë të dakorduar të Dimovskit për ambasador në Francë. Për rastin Onishçenko, tashmë janë përgatitur dy pezullime në AASK në departamentin e kontrolleve të sigurisë, të cilat duhet të koordinohen me vendet anëtare të NATO-s, për shkak të falsifikimit të një inspektimi.

Afati që Kovaçevski i ka caktuar vetes është deri më 15 dhjetor dhe deri më tani në garë për drejtorin e ri të ASK-së janë 7 kandidatë. Tre janë shefat aktualë në ASK, emërimi përfundimtar i të cilëve tani varet nga roli i tyre dhe dështimet e tyre në skandalin Onishçenko. Ka edhe kandidatë nga Ministria e Brendshme, një zyrtare femër dhe shefe shumëvjeçare në një sektor të madh të sigurisë publike. Dy kandidatët e fundit për kreun e ri të ASK-së janë pedagogë të Fakultetit të Sigurisë. Lobimi ka vazhduar për javë të tëra dhe Onishçenko vetëm ka nxitur ato beteja brenda inteligjencës. FLAKA

Redaksia
Publikuar nga Redaksia 22 Nëntor, 2022 21:08

01
Dhj
Sonte në “Rruga drejt”, në Alsat M, në studio me gazetarën Fatlume Dervishi, në pjesën...
01
Dhj
Të gjitha kontrollet kryhen pas raportimeve për bomba dhe përfundimisht konfirmohet konstatimi ynë fillestar –...
01
Dhj
Opozita nuk duhet të kushtëzoj ndryshimet kushtetuese në situate kur vendi ndodhet para sfidave të...