Donev: Bullgaria asnjëherë nuk ka qenë kërcënim për sigurinë kombëtare të Maqedonisë

Redaksia
By Redaksia 6 Shkurt, 2023 21:32

Donev: Bullgaria asnjëherë nuk ka qenë kërcënim për sigurinë kombëtare të Maqedonisë

Bullgaria nuk ka qenë kurrë një kërcënim për sigurinë kombëtare të Republikës së Maqedonisë së Veriut, tha kryeministri bullgar Galab Donev në një konferencë shtypi mbi ngjarjet në kufirin bullgaro-maqedonas më 4 shkurt dhe tensionet e shtuara mes dy vendeve në javët e fundit.

Donev, siç raportojnë mediat bullgare, kujtoi reagimin e shtetit bullgar në vitet 1990 kur Federata Jugosllave u shemb dhe Bullgaria ishte e para që njohu Maqedoninë e Veriut dhe e para që i dha pajisje ushtarake.

Ai nuk ka informacion se disa qytetarë të Bullgarisë janë kërcënim për sigurinë e Maqedonisë së Veriut. Ai thotë se është “i zhgënjyer nga reagimet e autoriteteve maqedonase dhe mospërputhja mes fjalëve dhe veprave, të cilat nuk përputhen me kërkesat e Republikës së Maqedonisë së Veriut për anëtarësim në BE”, por beson se dialogu ndërmjet Sofjes dhe Shkupit duhet të vazhdojnë.

“Ne nuk do ta ndalim dialogun me Republikën e Maqedonisë së Veriut, në të cilin Bullgaria tregoi dhe dëshmoi se është plotësisht pozitiv. Por duhet të ketë një marrëdhënie të ndërsjellë”, theksoi Donev.

Redaksia
By Redaksia 6 Shkurt, 2023 21:32