Dorëheqja e Zaevit – A është kryeministër i vendit, zv.kryeministri i parë, Artan Grubi?

Redaksia
Publikuar nga Redaksia 1 Nëntor, 2021 23:07

Dorëheqja e Zaevit – A është kryeministër i vendit, zv.kryeministri i parë, Artan Grubi?

Si shkak i rezultatit zhgënjyes dhe humbjes në zgjedhjet lokale, kryeministri aktual Zoran Zaev njoftoi se do të dorëhqet nga kreu i partisë por edhe nga posti i kryeminisrtit.

Siç dihet gjatë qeverisjes së Zoran Zaev, Maqedonia u bë pjesë e nismës për “Mini Shengenin Ballkanik” ku takimi i radhës është në Beograd në datat 3 dhe 4 Nëntor, por duke qenë se Zaev ka dhënë dorëheqje, nga zyra e tij njoftuan që do caktohet një përfaqësues tjetër politik në vend të Zaevit që do marrë pjesë në takimin për “Ballkanin e Hapur” në Beograd.

Dilema që është ngritur së fundmi në opinion është se a do jetë Artan Grubi përfaqësues i Maqedonisë në Beograd duke ditur se është edhe zëvendës kryeminister i parë në qeverinë e Maqedonisë së Veriut.

Poashtu edhe nëse do bie qeveria sipas marrëveshjes së BDI dhe LSDM ne 100 ditët e fundit do kemi kryeministër shqiptar dhe Artan Grubi ka aspiruar gjatë gjithë kohës që ai të jetë kryeministër për 100 ditët e fundit.

Redaksia
Publikuar nga Redaksia 1 Nëntor, 2021 23:07

09
Dhj
Pas relativizimit të zërave se Aleanca për Shqiptarët do të bëhet pjesë e qeverisë si...
09
Dhj
Në Ditën Ndërkombëtare të Luftës Kundër Korrupsionit, AlternAtivA edhe një herë e riafirmon përcaktimin e...
09
Dhj
Arben Taravari, u.d. Kryetar i ASH-së Përshëndes deklaratat e forta dhe hapat vendimtare të ndërmarra...
09
Dhj
Në Ditën Ndërkombëtare të Luftës Kundër Korrupsionit – 9 Dhjetori, zëvendësja e kryetarit të Qeverisë...