Dorëheqja e Zaevit: Sipas marrëveshjes a duhet kryeministri i ardhshëm të jetë shqiptarë?

Redaksia
Publikuar nga Redaksia 1 Nëntor, 2021 23:01

Dorëheqja e Zaevit: Sipas marrëveshjes a duhet kryeministri i ardhshëm të jetë shqiptarë?

Lideri i LSDM-së dha dorëheqje, por çfarë do të ndodhë me kryeministrin shqiptar për të cilin lideri i BDI-së Ali Ahmeti u pajtuan drejtpërdrejt me Zoran Zaev?

4 ditë më parë i ftuar në emisionin “ClickPlus” ishte Ali Ahmeti, i cili e quajti të nxituar vendimin e Zaevit për dorëheqje nëse humb Shkupin. Ende nuk dihet se kush do ta udhëheq LSDM-në në vend të Zaevit dhe nëse do të respektohet kjo marrëveshje!

“Nuk ka asnjë arsye z. Zaev të japë dorëheqjen, pse merr një përgjegjësi të tillë? Po, mund të keni mundësinë të emëroni një kryeministër shqiptar, për të cilin folët në zgjedhjet e fundit. Jo! Por ju nuk thoni. Nuk justifikohet sepse merr përsipër përgjegjësi të panevojshme. Pra, nuk është koha për një kryeministër shqiptar, sepse unë po ju kërkoj një kryeministër shqiptar? Po, një marrëveshje është arritur dhe nuk ka tërheqje. Keni frikë se kjo marrëveshje nuk do të respektohet nëse ai largohet? Zaev? Ju e thoni atë. Keni frikë: Se e thatë vetë. “Nuk thashë””, tha Ali Ahmeti.

Nuk dihet nëse dorëheqja e Zaevit mund të çojë në marrëveshje të re mes LSDM-së dhe BDI-së dhe nëse do të realizohet premtimi për kryeministër shqiptar.

“Kryeministri shqiptar në 100 ditët e fundit. A nuk është koha tani, nëse z. Zaev po ikën p.sh një kryeministër shqiptar për 100 ditë dhe ne shkojmë në zgjedhje. Nuk mendoj se ka një kombinim të tillë apo diçka të tillë. “Pra ju nuk keni shkuar deri atje, se na keni thënë”, ka shtuar Ahmeti.

Në anën tjetër, partneri tjetër i koalicionit i LSDM-së, Lëvizja Besa, mendon se Zaev e ka marrë vendimin e duhur duke u larguar nga posti i kryeministrit dhe liderit të partisë së tij.

“Politikisht mendoj se është një hap korrekt sepse është një procedurë që duhet ta bëjë çdo politikan në momente të caktuara, çfarë pasojash do të ketë kjo dorëheqje, besoj do ta shohim në ditët në vijim, sepse në realitet Zoran Zaev dha dorëheqje nga posti i kryeministrit dhe liderit të partisë, por organet e LSDM-së duhet të takohen dhe ta vlerësojnë këtë pikë”, tha Arjanit Hoxha mbrëmë.

Sipas Arjanit Hoxhës, qeveria aktuale është e brishtë. Ndryshe, kur u formua qeveria, Zaev dhe Ahmeti u pajtuan në 100 ditët e fundit të Qeverisë që me propozim të BDI-së të emërojnë një kryeministër shqiptar. FLAKA

Redaksia
Publikuar nga Redaksia 1 Nëntor, 2021 23:01

Marketing Politik - Çmimore

Presidenciale | Parlamentare