Drejtorët sërish zgjidhen pa konkurs dhe kritere profesionale

Desk
By Desk October 21, 2020 21:10

Drejtorët sërish zgjidhen pa konkurs dhe kritere profesionale

Kryeministri Zaev njoftoioi se drejtori i A.Sh. “Post”, por Ejup Rustemi nuk është aspak i vetëdijshëm se po kalon në një karrige të re drejtori në kompaninë e pasur publike Rrugët e Shtetit. Ai për Tv Telma ka thëse se ka dëgjuar nga mediat, dhe pas kësaj përgjigje menjëherë ka ndërprerë bisedën telefonike, përcjell FLAKA.

“Po dëgjova se në senancë qeveritare kryeministri e ka përmendur emrin tim. Unë persoalisht nuk jam i njoftuar. Ato janë mes dy parterëve të koalicionit”, ka thënë Rustemi.

Megjithëse Rustemi pranon ndarjen ndër-partiake të pozicioneve të drejtorit, Kryeministri mbrëmë me standarde të dyfishta për zyrtarët e shtetit. Në menaxhimin e tij, Rustemi regjistroi raporte negative në funksionimin e Postës së Maqedonisë, një kompani aksionare që shteti njoftoi se do ta shiste për shkak të operacioneve joproduktive gjatë dekadave të fundit. Dënimi i parë pas reagimeve të publikut për pozitën e re të Rustemit si kuadër ka arritur te anëtarët e anti-korrupsionit. Nga aty thonë se sërisht kemi drejtorë pa konkurs dhe kritere profesionale.

“Për të gjithë drejtorët të shpallet konkurs dhe të kërkohen persona kompetent. Këto lëvizje nga pozita n% pozitë janë kundër produktivitet, duke të kihet hapësirë për konkurueshmëri dhe profesionalizëm”, tha Ivanovska, kryetar e Anti-korrupsionit.

Kjo është saktësisht metodologjia e njoftuar nga Ministri i Antikorrupsionit Lupço Nikollovski, megjithëse vendimet e qeverisë mohojnë angazhimet e tij.

Pas seancës së mbrëmshme të qeverisë, Pece Mirçevski i Shërbimit të Përgjithshëm dhe Punët e Përbashkët dhe Sasho Tasevski i Byrosë së Sigurisë Publike mbeten në karrigen e drejtorit. Lirim Shabani është emëruar drejtor i Agjencisë së Barnave dhe Pajisjeve Mjekësore, pasi Visara Riza u shkarkua më parë, dhe Ministrja e Kulturës Irena Stefoska do të jetë Kryetare e Komisionit Kombëtar për UNESCO. Nëse ish ministri Sugarevski do ta zavendësojë Gjoko Tanasoski te doganat, qeveria po mbrohet nga licitime të tilla publike.

Edhe pas tre muajsh, qeveria ende po tregton emrat e drejtorëve të ardhshëm, sekretarëve të shtetit dhe zëvendësve. Partnerët e koalicionit LSDM dhe BDI heshtin dhe publiku dhe ekspertët reagojnë ndaj zgjedhjes së kuadorve. FLAKA

Desk
By Desk October 21, 2020 21:10