Duster i pasigurt për fëmijë

Redaksia Flaka
By Redaksia Flaka November 4, 2019 22:46

Duster i pasigurt për fëmijë

Sipas testimeve të fundit të sigurisë në Amerikën Latine, gjenerata e dytë e Duster nuk kaloi mirë.

Makina me shitjen e dytë më të madhe në Evropë mori katër nga pesë yje në provën e ndikimit frontal të shoferit dhe pasagjerit të përparmë.

Sidoqoftë, Duster i Amerikës së Jugut, ku shitet nën etiketën Renault, mori vetëm dy yje për mbrojtjen e fëmijëve.

Duster tregoi rezultate të kënaqshme për strukturën e karrocerisë në ndikimin frontal, por në ndikimin lateral struktura ndryshoi në mënyrë të konsiderueshme dhe shoferi pësoi dëme të mëdha në torzo dhe kokë.

Programi i testit NCAP i Amerikës Latine u zhvillua në vitin 2014 dhe bazohet në protokollet e sigurisë së programit EuroNCAP të vlefshme deri në vitin 2008 në “Kontinentin e Vjetër”.

Testi i ndikimit frontal kryhet me një shpejtësi prej 64 km/orë.

Redaksia Flaka
By Redaksia Flaka November 4, 2019 22:46