E Majta e ktheu emrin “Maqedonia” edhe Komunës së Aerodromit

Redaksia
Publikuar nga Redaksia 1 Nëntor, 2021 22:53

E Majta e ktheu emrin “Maqedonia” edhe Komunës së Aerodromit

Përpos në Shtip, këshilltarët e së Majtës kanë nënshkruar deklaratë solemne me emrin “Republika e Maqedonisë” edhe në Këshillin e Komunës së Aerodromit, kumtoi sonte kjo parti, përcjell FLAKA.

“Meqë ra fjala, ne po luftojmë për përdorim gjithnjë e më masiv të emrit kushtetues të miratuar me referendumin e vitit 1991, i cili është formalisht i ligjshëm dhe duhet të jetë në përdorim, sepse ndryshimi i emrit pas referendumit të dështuar në 2018 është antikushtetues dhe kundër vullneti i shprehur i qytetarëve.

Për shkak të kësaj, në seancën e sotme në Komunën e Shtipit, përfaqësuesi i së Majtës në Këshill, ka qëndruar prerë pas qëndrimeve të qëndrimit të partisë – deklaratës solemne të nënshkruhet siç parashihet në Ligjin për vetëqeverisje lokale – pra me emrin Republika e Maqedonisë! Pos në Komunën e Shtipit, deklaratë solemne me emrin e saktë – Republika e Maqedonisë, e kanë nënshkruar edhe këshilltarët e së Majtës në Komunën e Aerodromit!”, thonë nga e Majta.

Ata gjithashtu avokojnë për transmetimin e drejtpërdrejtë të seancave të këshillave në mënyrë që qytetarët të kenë pasqyrë të drejtpërdrejtë në punën e këshillave. FLAKA

Redaksia
Publikuar nga Redaksia 1 Nëntor, 2021 22:53

Marketing Politik - Çmimore

Presidenciale | Parlamentare