“E premtja e zezë”, shkelet dinjiteti njerëzor dhe i punëtorëve – reagimi i sindikatave për 72 orë pune

Redaksia
Publikuar nga Redaksia 26 Maj, 2023 21:02 Updated

“E premtja e zezë”, shkelet dinjiteti njerëzor dhe i punëtorëve – reagimi i sindikatave për 72 orë pune

Sindikatat shprehen seriozisht të shqetësuara se mazhoranca në Kuvend do të sjellë ndryshime të shpejta në paketën e ligjeve, përfshirë ligjin për marrëdhëniet e punës, përcjell FLAKA.

“Ne jemi kundër qëllimit që pas një procedure të shkurtuar të miratohet propozimi për ligjin për ndryshimin dhe plotësimin e ligjit për marrëdhëniet e punës dhe futjen e kohës javore 72 orëshe dhe në këtë mënyrë të shkruhet e Premtja e Zezë në historinë e Maqedonisë, e cila u shkel mbi dinjitetin njerëzor dhe të punës përkundër indikacioneve të të gjithë akterëve relevantë në shoqëri, organizatave dhe sindikatat ndërkombëtare, Komisionit Evropian si dhe qytetarëve dhe sindikatat në Maqedoni”, reagojnë sindikatat. FLAKA

Redaksia
Publikuar nga Redaksia 26 Maj, 2023 21:02 Updated