E rëndësishme për kompanitë: Faturat mund të dorëzohen në mënyrë elektronike

Redaksia Flaka
By Redaksia Flaka March 27, 2020 22:31

E rëndësishme për kompanitë: Faturat mund të dorëzohen në mënyrë elektronike

Kompanitë mund të dorëzojnë faturat në mënyrë elektronike, përcjell FLAKA.

Kjo u njoftua sot nga Ministria e Financave.

Qeveria miratoi një dekret që, për të parandaluar Covid-19, i mundësonte çdo ndërmarrje të lëshojë fatura në formë elektronike, PDF.

Kjo do të zbatohet nëse fatura është e nënshkruar me një certifikatë dixhitale.

Kjo do të lehtësojë kompanitë nga nevoja për të shtypur dhe shpërndarë faturat për sa i përket burimeve të pakta dhe për të stimuluar më tej ndryshimin e zakoneve të ardhshme.

“Opsioni i faturës së shtypur për ata qytetarë dhe kompani që preferojnë atë është ende e hapur. Nëse kompania posedon një email ose telefon kontakti nga blerësi, do të jetë në gjendje të fillojë të dërgojë fatura në mënyrë elektronike. Nëse jo, do të vazhdojë t’i dërgojë ato me postë tek ata marrës në kopje të fortë. Nëse marrësi i faturës nuk dëshiron të marrë një faturë / faturë në mënyrë elektronike brenda 10 ditëve nga marrja, ai ose ajo do të jetë në gjendje të informojë se ai / ajo preferon një formë letre. Nëse ai nuk përgjigjet, ai do të konsiderohet se ka rënë dakord”, tha Ministria e Financave. FLAKA

Redaksia Flaka
By Redaksia Flaka March 27, 2020 22:31