Edhe Koçani në protestë për shkak të ndotjes

Edhe Koçani në protestë për shkak të ndotjes

Jetojnë në rrëzë të malit, por që rrallë marrin frymë me ajër të pastër. Banorët e Beli të Koçanit protestouan sot për zjarret e shpeshta të deponisë. Ata bllokuan rrugën për në Ponikva sepse i mbyt si tym ashtu edhe era e keqe. Sot vetëm turistët për në mal që udhëtonin, u lejuan, e pati bllokim për kamionët e shërbimeve, përcjell FLAKA.

Në të njëjtën kohë, edhe në Koçan pati një protestë për ajër të pastër. Shoqatat e qytetarëve kërkojnë një zgjidhje urgjente të problemit me tre ndotësit më të mëdhenj: Fabrikën e letrës “Pekper Mill”, deponinë dhe djegien e bishteve.

Për kërkesat e tyre, ata morën mbështetje nga OJQ të huaja që u dërguan atyre instrumente për të matur nivelin e ndotjes.

Kryetari i Komunës së Koçanit, i cili protestoi bashkë me banorët, sqaroi se ishin marrë disa masa për të hequr epitetin e qytetit më të ndotur në lindje të vendit.

Ata tashmë kanë filluar edukimin e popullatës për të mos u djegur barishtet, dhe gjithashtu do të kryejnë një projekt pilot për riciklimin e kashtës dhe përpunimin e plehrave në një recetë zvicerane, dhe ka filluar një procedurë për të parandaluar zjarret e shpeshta spontane të deponive.

Pak ditë më parë, Ministria e Mjedisit informoi se një nga ndotësit më të mëdhenj, fabrika e letrës ka deri në fillim të dhjetorit duhet të vendos filtra. FLAKA

Redaksia Flaka
nga Redaksia Flaka 9 Nëntor, 2019 20:27

© FLAKA.COM.MK - Derisa keni vendosur të merrni përmbajtje nga kjo faqe, në tërësi pajtoheni me kushtet e përdorimit.