Edhe në fushë – të vendoset maskë!

Desk
By Desk October 30, 2020 21:01

Edhe në fushë – të vendoset maskë!

Familja Goshevi nga Prosnikovo, Strumicë, po përgatit arën gjysmë për mbjellje. Ata planifikojnë të mbjellin lakër në serra. Askush nuk mbante maskë. Ata e kanë të vështirë të punojnë në to, sidomos nën serat me maskë, përcjell FLAKA.

Megjithëse është fundi i sezonit të prodhimit, në fushën e Strumicës, lëvizshmëria është e madhe nga fermerët në tokë të punueshme. Disa kishin maska ​​mbrojtëse, të tjerët jo. Por të gjithë theksojnë që në fushë nuk kanë nevojë për maska ​​siç kërkohet nga ndryshimet ligjore.

Ministria e Shëndetësisë specifikoi se kushdo që shkon në fusha me makineri bujqësore dhe punon me familjarët nuk ka nevojë për maska, por nëse ka persona të tjerë, nevojiten maska.

“Një fermer nuk duhet të mbajë maskë kur punon vetëm në arë ose kur është vetëm në një traktor dhe makineri të tjera bujqësore. Maska është e detyrueshme kur është midis njerëzve, dmth ka kontakt të ngushtë të frymëmarrjes me njerëz të tjerë”, shpjegoi Ministria e Shëndetësisë.

Mos mbajtja e maskës në natyrë sanksionohet me 20 euro. Për 3 ditët e fundit në Strumicë, policia ka sanksionuar rreth 30 persona të cilët nuk ishin në përputhje me Dekretin për mbajtjen e mbrojtjes personale të detyrueshme, maskës, përfshirë nga fshatrat e Strumicës. FLAKA

BURIMI; TV 24

Desk
By Desk October 30, 2020 21:01