Edhe nëse Covid nuk është shkaku i drejtpërdrejtë i vdekjes, personi i infektuar hyn në statistikat e vdekjes nga koronavirusi

Desk
By Desk October 27, 2020 21:40

Edhe nëse Covid nuk është shkaku i drejtpërdrejtë i vdekjes, personi i infektuar hyn në statistikat e vdekjes nga koronavirusi

Ministri Venko Filipçe sonte në TV Telma shpjegoi se një nga arsyet pse Maqedonia ka një shkallë të lartë të vdekshmërisë nga virusi corona është se ata raportojnë absolutisht të gjithë pacientët që vdesin dhe ishin pozitivë për Covid-19. Të gjithë numërohen në atë statistikë, përcjell FLAKA.

“Që nga fillimi, ne raportojmë absolutisht të gjitha rastet. Ndodh që një pacient me një gjendje tjetër të rëndë shëndetësore të vijë, atëherë atij i bëhet një test kovid, ai vdes dhe pastaj arrihet rezultati dhe ai është pozitiv. Ne e raportojmë edhe atë rast. Kur një sëmundje tjetër ishte shkaku i drejtpërdrejtë i vdekjes, nëse pacienti do të dilte pozitiv për Covid-19, ne e raportojmë edhe atë si një vdekje nga korona”, tha Filipçe. FLAKA

Desk
By Desk October 27, 2020 21:40