Edhe pesë ditë afat për të dorëzuar emrat për deputetë në KSHZ

Desk
By Desk March 7, 2020 21:22

Edhe pesë ditë afat për të dorëzuar emrat për deputetë në KSHZ

Kanë mbetur edhe 5 ditë për partitë që të përpilojjnë listat e kandidatëve për deputetë në zgjedhje dhe t’i dorëzojnë ato në KSHZ. Analizat e fundit brenda partiake dhe koalicioni se çfarë emrash do të gjenden po bëhen gjithashtu publike dhe disa prej emrave tashmë janë përfolur në publik. Ajo që tani është e sigurt është se Zaev do të garojë te NJZ 4, dhe shumica e përplasjeve pritet të kalojnë në NJZ 6 ku përveç Selës, pritet të garon edhe Kasami dhe Ahmeti në listat e partive dhe koalicionet e tyre dhe Thaçi. VMRO-DPMNE ende nuk bën të ditur detaje megjithëse emrat e bartësve të listave janë përmendur publikisht, Gordana Siljanovska në njësinë e parë, Rashela Mizrahi te e dyta, gjë që nuk përjashton mundësinë që LSDM-ja në këtë njësi të garojë me me Mila Carovska dhe Mickovski në të katërtën të mas forcat me Zaevin. Sidoqoftë, nga partitë po bën thirrje për durim deri të martën ose të mërkurën kur të dalë zyrtarisht me listat, përcjell FLAKA.

LSDM tashmë ka njoftuar se ata do të njoftojnë emrat e tyre në kongresin e të hënën, dhe thonë se do të ketë vende të mjaftueshme për partnerët më të vegjël të koalicionit. Edhe pse ata e lanë derën hapur për një koalicion me Thaçin, ai nuk do të jetë pjesë e këtyre llogaritjeve pas deklaratave që ai bëri para publikut se vlerësimet e LSDM-së po bien dhe se prandaj janë në koalicion me Besa. Sidoqoftë, Bihaçka dhe sot thonë se ata qëndrojnë të përkushtuar ndaj programit dhe integrimeve euro-atlantike, por siç thonë ata presin fitore në zgjedhje.

Zgjedhje të ndershme priten gjithashtu nga Aleanca për Shqiptarët dhe Alternativa. Lista e kandidatëve dhe emrat që ata thonë do të publikohen të mërkurën përpara se të dorëzohen në KSHZ.

Partneri i koalicionit Sela, Afrim Gashi pritet të zhvillojë zgjedhjet vetëm në çift, por ato nuk konfirmohen zyrtarisht dhe urdhërohet të presin deri të mërkurën. BDI thotë se ata do të dalin me listat e deputetëve në të gjitha zonat elektorale. Përveç Ahmetit, si bartës te 6, përmenden edhe emrat e kryetarit të parlamentit Talat Xhaferi te 5-a, në Njësinë e tretë zgjedhore ish ministri i Ekonomisë, Bekim Neziri, në Njësinë numër 2 bartës liste do të jetë Arbër Ademi dhe në Njësinë e pare zgjedhore listës do t’i prij nënkryetari i partisë, Izet Mexhiti.

Afati i fundit për paraqitjen e listave të zgjedhjeve dhe kandidatëve me emra dhe bartësve skadon në 12 mars në mesnatën sipas afatit të KSHZ-së. FLAKA

Desk
By Desk March 7, 2020 21:22