Egjipt, njihuni me Kanionin magjik

Gryka, rreth 800 metra e gjatë me mure deri në 40 metra të larta, është formuar gjatë mijëra viteve erozion, atëherë kur i gjithë rajoni ishte i zhytur në oqean.

Është si të hysh në një botë përrallash me zana. Kanioni gjendet në afërsi të qytetit Nuweiba, në Gadishullin Sinai të Egjiptit. Ngjyrat ndryshojnë nga e kuqe në të verdhë, për shkak të pranisë së magnezit dhe oksideve të hekurit.

Redaksia Flaka
nga Redaksia Flaka Mars 31, 2016 09:39

REKLAMA