Ekipi negociator me BE-në është formuar, vend ka edhe për opozitën

Redaksia Flaka
By Redaksia Flaka July 10, 2019 22:17

Ekipi negociator me BE-në është formuar, vend ka edhe për opozitën

Qeveria i ka bërë thirrje opozitës të jetë pjesë e negociatave me Bashkimin Evropian, përcjell FLAKA.

Maqedonia formoi ekipin negociues me BE.

Në seancën e djeshme, është krijuar struktura negociuese të cilën do ta drejtojnë 7 trupa me kompetenca të ndryshme.

Maqedonia nuk pret që Greqia të pengojë marrjen e datës nga BE në tetor për të filluar negociatat me vendin. Zëvendëskryeministri për Integrime Evropiane Bujar Osmani beson se nga data në tetor vetëm procedura teknike në Budistag na ndanë. Por derisa të bëhet një vendim formal i datës, thotë, asgjë nuk ka mbaruar.

“Deri atëherë duhet të punojmë me të gjitha shtetet anëtare. Vendimi i tetorit është duke u shqyrtuar që nga fillimi dhe secili shtet anëtar duhet të votojë pozitivisht për të marrë vendimin. Pra, synimi ynë është kjo periudhë, dhe në korrik dhe gusht, të kërkojmë takime, takime, me shtetet anëtare. Ne do të punojmë me secilin prej shteteve anëtare, nga mbështetësit më të mëdhenj tek skeptikët më të mëdhenj”, thotë Osmani.

Deri në tetor, Maqedonia do të formojë ekipet negociuese të strukturës negociuese, e cila u themelua dje nga Qeveria. Do të ketë gjithashtu hapësirë për sektorin qytetar, Parlamentin dhe opozitën. FLAKA

Redaksia Flaka
By Redaksia Flaka July 10, 2019 22:17