Ekziston rrezik i ndërhyrjes së ekipit operativ në kompetencat e institucioneve

Ekziston rrezik i ndërhyrjes së ekipit operativ në kompetencat e institucioneve

Krijimi i një grupi operacional kundër krimit dhe korrupsionit është provë që institucionet nuk po kryejnë detyrat e tyre. Një ekip i tillë nuk duhet të ndërhyjë në kompetencat e secilit institucion individual, përcjell FLAKA.

Luftimi i krimit duhet të jetë politika e qeverisë, jo ndonjë organ ad hoc i formuar prej tij, thonë analistët. Situata aktuale dhe çështja Rekete kanë bërë thirrje për masa të jashtëzakonshme, por është e pasigurt se cili do të jetë rezultati dhe nëse institucionet do të azhurnohen.

Ish Zëvendës Ministri i Drejtësisë Tanja Altanxhieva beson se aktualisht ekzistojnë institucione që kanë fuqi në luftën kundër krimit dhe korrupsionit. Asnjë organ qeveritar nuk mund të jetë zëvendësuesi i veprimit operacional, përveç autoriteteve kompetente. Përfundimisht, një organ i tillë mund të ishte përfaqësues i politikës së qeverisë për të promovuar një luftë pa kompromis kundër krimit, thotë Altanxhieva.

Themelimi i ekipit operacional të udhëhequr nga Ministri i Brendshëm Oliver Spasovski, Kryeministri Zaev e justifikon domosdoshmërinë e përmbushjes së detyrave të kërkuara nga BE.

Për opozitën VMRO-DPMNE kjo nënkupton formimin e një sistemi paralel dhe fakti që institucionet e kontrolluara nga Zaev nuk po bëjnë punën e tyre është faji i tij.

Opozita pretendon se grupi i punës u krijua për të fshehur aferën kriminale Reket. FLAKA

Redaksia Flaka
nga Redaksia Flaka 14 Gusht, 2019 21:34

HAPËSIRË E SPONSORIZUAR

Loading...

© FLAKA.COM.MK - Derisa keni vendosur të merrni përmbajtje nga kjo faqe, në tërësi pajtoheni me kushtet e përdorimit.