Enti i Statistikave do ta padis Mickoskin

Redaksia Flaka
By Redaksia Flaka October 29, 2019 20:46

Enti i Statistikave do ta padis Mickoskin

Enti Shtetëror i Statistikave dhe VMRO DPMNE do të sqarojnë se kush ka të drejtë dhe shpifje në gjykatë. Statistikat kanë ngritur një proces gjyqësor si për partinë ashtu edhe për udhëheqësin e saj Hristijan Mickoski për akuzat fabrikohet raporte me urdhër të qeverisë, përcjell FLAKA.

“Ne i hedhim poshtë dhe mohojmë plotësisht deklaratat dhe spekulimet e Mickoski si të pasakta dhe false. Enti i Statistikave është një institucion profesional dhe i pavarur, puna e të cilit monitorohet dhe vlerësohet vazhdimisht nga Eurostat, dhe statistikat ekonomike dhe monetare monitorohen gjithashtu nga FMN. Për shkak të shpifjes, Enti do të paraqesë një padi kundër Mickoski dhe VMRO-VMRO, tha drejtori i ESSH-së Apostoll Simovski.

VMRO-DPMNE pretendon se ata kanë dëshmi nga ish-punonjës dhe të tanishëm se ata po manipulojnë rritjen e PBB-së, borxhin e qeverisë dhe të dhëna të tjera. Nëse ata do të ngrejnë padi kundër Simovskit bazuar në këto gjetje, varet nga përgjigjet e pyetjeve të tyre.

Një marrëveshje e parakohshme ndër-partiake shtyn regjistrimin e planifikuar për Prill 2020. Enti i Statistikave propozon një zgjatje një vjeçare pasi regjistrimi dhe aktivitetet zgjedhore nuk mund të zhvillohen njëkohësisht.

Në të njëjtën kohë, kërkon që Ligji të miratohet përpara krijimit të Qeverisë Teknike, pra deri në fund të vitit. Qeveria thotë se ata do të pranojnë analizën e ekspertëve të Statistikave, pas së cilës ata do të vendosin nëse do të kryejnë regjistrimin në vjeshtën e vitit 2020 ose në pranverën e vitit 2021. FLAKA

Redaksia Flaka
By Redaksia Flaka October 29, 2019 20:46