Erdogan: Kanal artificial në vend të Bosforit

Desk
By Desk 12 Dhjetor, 2019 20:00

Erdogan: Kanal artificial në vend të Bosforit

Do të fillojmë sa më shpejt që të jetë e mundur për të tenderuar projektin e Kanalit të Stambollit, i cili konsiston në krijimin e një kanali artificial 43 kilometra të gjatë midis Detit të Zi dhe detit Marmara për të zëvendësuar Bosforin, deklaroi presidenti turk Recep Tajip Erdogan gjatë prezantimit të një projekti ndërtimi për 100 000 banesa të reja publike në kryeqytet.

”Kanali shërben për të mbrojtur Bosforin nga një fatkeqësi serioze”, shtoi Erdogan duke iu referuar trafikut masiv të anijeve dhe cisternave që kalojnë ngushticën e detit çdo ditë.

I përcaktuar si një projekt “i çmendur” nga vetë udhëheqësi turk në prezantimi e tij në vitin 2011, kanali është kritikuar ashpër nga opozita dhe ambientalistët për dëmet që mundën shkaktojnë ekosistemin dhe rreziqet e një spekulimi të ri  me pasuritë e paluajtshme masive në një metropol që ka tejkaluar tashmë 15 milionë banorë.

Desk
By Desk 12 Dhjetor, 2019 20:00