Është konfirmuar rasti i parë i Murtajës afrikane të derrit në Maqedoni

Redaksia
Publikuar nga Redaksia 9 Janar, 2022 00:22

Është konfirmuar rasti i parë i Murtajës afrikane të derrit në Maqedoni

Në bazë të rezultateve të marraa laboratorike nga Instituti për mjekësi veterinare nga 06.01.2022, Agjencia për ushqim dhe veterinari (AUV) e konfirmoi rastin e parë të pranisë së sëmundjes Murtaja afrikane të derrit në dy vende kultivuese në fshatin e Dellçevës, ku kanë ngordhur 14 derra.

Siç informojnë nga AUV, drejtori Nikollçe Babovski solli vendim me të cilin urdhërohet ndërmarrja e masave kontrolluese dhe mbrojtëse për asgjësim të sëmundjes, ndërsa për paraqitjen e sëmundjes zyrtarisht i njoftoi edhe Organizatën botërore për mbrojtje shëndetësore të kafshëve dhe Komisionin evropian.

Në këtë zonë janë urdhëruar masa për ndjekje të gjendjes dhe për zbatim të masave të prëforcuara të bio-sigurisë së fermave, ndërsa do të përforcohen edhe kontrollet

Redaksia
Publikuar nga Redaksia 9 Janar, 2022 00:22
  • Ndiqeni faqen tonë në Facebook për lajmet më të fundit dhe për prodhimet tona më të reja multimediale.
  • Ndiqeni llogarinë tonë në Instagram me përmbajtje të veçantë dhe informuese – fotogaleri, video dhe infografika.
  • Abonohuni në kanalin tonë në Youtube për videove ekskluzive nga të katër anët e globit.
  • Ndiqeni llogarinë tonë në Twwiter për t’u informuar vazhdimisht për zhvillimet më të fundit në Maqedoninë e Veriut, në rajon dhe në botë.