Euro gjigande për afrimin e Maqedonisë në BE

Redaksia Flaka
By Redaksia Flaka 13 Shtator, 2018 22:11

Euro gjigande për afrimin e Maqedonisë në BE

Skulpturë e monedhës euro e vendosur në qendër të Shkupit sot është veprimi i ri urban i një grupi artistësh të cilët edhe njëherë e kanë bashkuar artin dhe aktivizmin. Qëllimi i këtij veprimi qytetar “Hap përpara, zgjedhja juaj” është ajo që artistët thonë se është mbështetja për përpjekjet për afrimin e Maqedonisë dhe qytetarëve të saj në BE si një drejtim për të cilin nuk ka zëvendësim, përcjell FLAKA.

Veprimet e tilla urbane dhe mesazhet vizuale të vendosura në vende të shpeshta menjëherë tërhoqën vëmendjen e kalimtarëve, atyre që ishin në dijeni të dilemave aktuale, por edhe atyre që u bënë në dijeni të tyre. Skulptura e bukës, Peshkimi në vrimat në rrugët e Velesit, Statuja e Diazepamit në Shkup dhe Peshkaqenë në Vardar, grupi “Veprimet Urban Art” bashkuan artin dhe aktivizmin me një qëllim të vetëm për të zgjidhur problemet lokale dhe globale. FLAKA

Redaksia Flaka
By Redaksia Flaka 13 Shtator, 2018 22:11