Fatmir Besimi: Prona shtetërore duhet të shitet, sepse nuk ka vend për huazim

Desk
By Desk 24 Nëntor, 2020 22:07

Fatmir Besimi: Prona shtetërore duhet të shitet, sepse nuk ka vend për huazim

Fatmir Besimi, Ministri i Financave, sot, në ditën e parë të debatit për Projekt Buxhetin për vitin 2021 para komisionit, duke iu përgjigjur një përgjigje, tha se shteti duhet të shesë pronën e tij, sepse nuk ka vend për borxhe të mëdha, përcjell FLAKA.

“Ato kompani që do të ofrohen për shitje ose si partneritet publik-privat tani janë një barrë shtesë për buxhetin, që do të thotë më pak para për zhvillim. Forma të tilla si partneriteti publik-privat dhe fondet e investimeve janë mënyra të reja të financimit. I tillë është plani i Varhei prej 9 miliardë eurosh për Ballkanin Perëndimor dhe për të tërhequr kapital shtesë financiar”, tha Besimi nga foltorja parlamentare, duke mbrojtur Projekt Buxhetin për 2021.

Ministri pretendon se vitin e ardhshëm rritja dhe zhvillimi nuk do të mund të financohen vetëm përmes huamarrjes.

“Në planin afatmesëm duhet të kemi një strategji të mirë për konsolidimin fiskal. Ndërmarrjet e caktuara publike janë vetëm një barrë shtesë për buxhetin, dhe nga ana tjetër ne kemi borxh publik që nuk duhet të rritet”, tha Besimi.

Kryeministri Zoran Zaev tashmë ka njoftuar se ai është i interesuar të shesë disa nga ndërmarrjet shtetërore dhe ato në të cilat shteti është pronari dominues dhe se ai pret të rrisë performancën e operacioneve të tyre me hyrjen e kapitalit privat. FLAKA

Desk
By Desk 24 Nëntor, 2020 22:07