FB bllokon faqe të ekstremit të djathtë pak para zgjedhjeve

Desk
By Desk 25 Prill, 2019 22:46

FB bllokon faqe të ekstremit të djathtë pak para zgjedhjeve

Rrjeti social Facebook ka bllokuar të paktën 17 faqe të pranishme në platformën e tij që u përkisnin tre rrjeteve ekstremiste të djathta spanjolle, pak ditë para zgjedhjeve politike në Spanjë, të caktuara për më 28 prill, raporton gazeta ”El Pais” duke cituar një deklaratë nga rrjeti social.

Në një njoftim për shtyp Facebook ka specifikuar se vendimi për të bllokuar faqet nuk u mbështet “në përmbajtjen e tyre”, por për përdorimin e llogarive të dyfishta dhe të rreme, një sjellje që shkel rregullat e rrjetit.

Megjithatë, ky vendim u mor edhe pas një alarmi të paraqitur në Facebook nga OJQ-ja spanjolle ”Avaaz”.

Desk
By Desk 25 Prill, 2019 22:46