Fërckovski: Maqedonia tani duhet të veprojë me një politikë të vendosur për të theksuar absurditetin e kërkesave të Bullgarisë

Desk
By Desk November 17, 2020 21:42

Fërckovski: Maqedonia tani duhet të veprojë me një politikë të vendosur për të theksuar absurditetin e kërkesave të Bullgarisë

Profesori Lubomir Fërckovski në intervistën e tij në Telma tha se Maqedonia nuk duhet menjëherë të fillojë të bëj strategji alternative, por duhet të veprojë me një politikë të vendosur për të theksuar absurditetin e kërkesave të vendosura nga Bullgaria.

Është normale që ndjenjat anti-bullgare do të zhvillohen në Maqedoni, kur sot Bullgaria, me të cilën kemi zhvilluar marrëdhënie të mira dhe kemi qenë miq, tha që Maqedonia nuk mund të fillojë negociatat.

Mendoj se një politikë e vendosur e theksimit të absurditetit të kërkesave të Bullgarisë duhet të jetë opsioni ynë i vetëm. Ne nuk jemi në pozitë të barabartë dhe nuk ka drejtësi në atë situatë.

Ju keni mbetur në një situatë të padrejtë, në prani të një dëshmitari të fortë si BE dhe parimet e saj, për të vazhduar luftën. Mbështetja dhe theksimi i absurdit që Bullgarët kanë vendosur për ne dhe BE. Ne nuk kemi nevojë të fillojmë shpejt të bëjmë strategji alternative.

Pesha e absurditetit duhet t’u lihet Bullgarëve. Tani ata shtojnë momente të tjera, për shembull, ata nuk janë të kënaqur me mënyrën se si po e realizojmë Korridorin 8. Këto janë teza të zbrazëta retorike, të cilat rrisin tortën në negociata.

Kur ëmbëlsira zmadhohet, ajo lë më shumë hapësirë. Është një përpjekje për të arritur një marrëveshje për diçka dhe për t’u tërhequr nga diçka. Tri kërkesat e para që ai bëri është e pamundur për të gjetur një kompromis. Por këto pika që ata tani po shtojnë mund të jenë një rrugëdalje nga ngërçi në të cilin ata na vendosën.

Desk
By Desk November 17, 2020 21:42