Fiat dhe Peugeot arrijnë marrëveshje 50 miliardë dollarëshe

Redaksia Flaka
By Redaksia Flaka November 2, 2019 22:56

Fiat dhe Peugeot arrijnë marrëveshje 50 miliardë dollarëshe

Prodhuesit e makinave rivale PSA Group dhe Fiat Chrysler Automobiles NV zbuluan një plan për të kombinuar dhe bashkuar burimet e përbashkëta, për të përballuar një epokë të shtrenjtë të tarifave të tregtisë, rregullave të emetimeve dhe elektrifikimit.

Aksionarët e secilës kompani do të zotërojnë 50 për qind të njësive të kombinuara. Investitorët në Fiat do të marrin një dividend prej 6.1 miliardë dollarësh dhe krahun e tij të robotikës Comau, ndërsa PSA e Francës planifikon të shpërndajë 46% të aksioneve të saj në prodhuesin e pjesëve të automjeteve Faurecia SE.

Aksionet e PSA-së u ulën në 9.1 për qind në Paris, më së shumti në më shumë se tre vjet, ndërsa Fiat u rritën deri në 10 për qind në Milano.

Bordet e Fiat Chrysler dhe Peugeot dhe prodhuesit e Citroen PSA ranë dakord të punojnë drejt një marrëveshje detyruese në javët e ardhshme, ata thanë të enjten në një deklaratë të përbashkët. Marrëveshja do të krijonte automobilistin e katërt më të madh me një vlerë të kombinuar të tregut me rreth 50 miliardë dollarë.

Një bashkim i Fiat Chrysler dhe PSA, numri dy për shitjet e makinave në Evropë, do të krijonte një central elektrik rajonal për të sfiduar Volkswagen AG. Lidhja do të bashkonte miliarderin e fisit Agnelli në Itali dhe familjen Peugeot të Francës, ndërsa konsolidimi i saj merret përmes një industrie që përpiqet të financojë një transformim të madh.

Redaksia Flaka
By Redaksia Flaka November 2, 2019 22:56