Filipçe jep këshilla se si të mbroheni nëse kujdeseni për një person të infektuar me coronavirus

Redaksia Flaka
By Redaksia Flaka April 2, 2020 10:54

Filipçe jep këshilla se si të mbroheni nëse kujdeseni për një person të infektuar me coronavirus

Ministri i Shëndetësisë, Venko Filipçe përmes profilit të tij në Facebook ka dhënë disa këshilla se si të mbroheni nga një person i cili është i infektuar me coronaviurus.

Nga çka duhet të keni kujdes dhe si të mbroheni nëse kujdeseni për një person me COVID-19?

“Njerëzit me formë të butë të sëmundjes dhe pa rrezik nga komplikimet mjekohen në shtëpi. Mjeku amë duhet të përfshihet në monitorimin e shëndetit duke monitoruar zhvillimin e simptomave përmes telefonatave ditore dhe nëse është e mundur, vizitat në shtëpinë e pacientit”, shkruan Ministri i Shëndetësisë, Venko Filipçe.

Deri më sot gjithsejtë 354 persona janë infektuar me coronavirus, prej të cilëve 17 janë shëruar dhe 11 kanë ndërruar jetë.

Redaksia Flaka
By Redaksia Flaka April 2, 2020 10:54