Filipçe paralajmëron standarde evropiane në sferën e sterilizimit me tenderin e ri

Desk
By Desk May 15, 2019 22:32

Filipçe paralajmëron standarde evropiane në sferën e sterilizimit me tenderin e ri

Mbrojtja shëndetësore nga infektimet në spital, promovimi i sistemit të sterilizimit dhe zvogëlimi i rrezikut të infeksioneve postoperative do të ofrojë partneritet publik-privat për menaxhim të integruar me zgjidhje inovative për procedurat kirurgjikale, një model ekonomik për investime afatgjata në sistemin e kujdesit shëndetësor. Kjo përfshin instrumente të reja për të gjitha institucionet ku kryhen ndërhyrje kirurgjike, sipas standardeve më të fundit evropiane, peshave të sterilizuara që u dorëzohen atyre, pastrimit dhe dezinfektimit të duhur të dhomave të operimit, siç nuk kemi në këtë moment pas çdo ndërhyrjeje dhe trajtimi të duhur të shumë vendet e mbetjeve mjekësore, përcjell FLAKA.

Këtë sonte, Ministri i Shëndetësisë Venko Filipçe e theksoi në emisionin “Top Tema” në televizionin Telma, duke iu referuar akuzave të partisë VMRO-DPMNE, e cila konsideron një skandal për centralizimin e sterilizimit të klinikave me një tender publik të 13, 7 milionë euro.

“Dëgjova akuzat dhe mund të them që ose ata nuk e kanë lexuar dokumentacionin mirë ose nuk e kanë kuptuar apo mendojnë se blerjet shkojnë si në kohën e tyre. Këto janë akuza të pakuptimta. Në të vërtetë, një tjetër provë është vendimi i Prokurorisë Publike për të gjitha prokurimet e tjera që më akuzonin se nuk kanë përgjegjësi, se ato janë blerje të qarta”, tha Filipçe.

Ai tha se të gjitha institucionet kirurgjikale në vend nga katër Qendrat Rajonale për Menaxhim të Integruar për Sterilizim duhet të marrin instrumente të reja, zëvendësime tërësisht të vendosura që në disa vende janë të vjetra me vite. FLAKA

Desk
By Desk May 15, 2019 22:32