Financat, “luftë” mes ministres së LSDM-së dhe zv.ministres plotësuese nga VMRO

Desk
By Desk January 8, 2020 21:15

Financat, “luftë” mes ministres së LSDM-së dhe zv.ministres plotësuese nga VMRO

Ndalimi i komunikimit dhe sigurimit të dokumenteve dhe informacionit për Zëvendësministren shtesë Gordana Dimitrijeska-Koçoska. Me një e-mail pas festave, Ministrja e Financave Nina Angellovska përshëndeti stafin e departamentit herët në mëngjes, si dhe zv.ministrja shtesë nga qeveria teknike që sot “u fut në” për të punuar në ministri. Angellovska madje përmend në e-mail se një person dhe asnjë informacion me zv.ministren shtesë dhe zyrën e saj, nuk mund të kalojë pa mos e ditur ajo, përcjell FLAKA.

“Çdo komunikim dhe kërkesë që i bëhet Zëvendës Ministres shtesë ose anëtarit të kabinetit të tij / saj për punonjësit individualë në sektorë të caktuar duhet së pari të aprovohen nga Shefi i Departamentit dhe / ose Këshilltari shtetëror, dhe Shefi i Departamentit / Këshilltari shtetëror duhet të ketë miratimin paraprak nga Kabineti i Ministrit”, shkruan në e-mail.

Ministria e Financave doli me demant. Thonë se nuk ka komunikim të ndaluar, por është pjesë e procedurave të punës.

“Organizimi i punës së Ministrisë së Financave, si me çdo organ shtetëror, përcaktohet saktësisht me Procedurat Operative, sipas të cilave punonjësit merren me çështjen, ia paraqesin atë personit udhëhqës të miratimit dhe më pas në Kabinetin e Miratimit – që është praktikë me vite. Struktura e përpunimit dhe kontrollit të çështjeve ekziston pikërisht për këtë qëllim”, thuhet në demantin e financave.

Gjatë letërkëmbimeve, Angellovska përsëri ndau një fotografi me Koçoska në Facebook, duke e përshkruar atë si “takimin fillestar të mirëseardhjes”. Koçoska gjithashtu ia ktheu Angellovskës në Facebook.

“Ndalimi i komunikimit konfirmon vetëm frikën e zbulimit të së vërtetës. Dhe besoj se së shpejti do të dihet se çfarë Qeveria nuk dëshiron të dijë dhe cilat parametra duan të fshehin”, shkruan Koçoska.

Sipas Marrëveshjes së Przhinës, zëvendësministrat shtesë nga VMRO-DPMNE opozitare kanë të drejtë të barabartë në nëshkrime sikurse ministri. FLAKA

Desk
By Desk January 8, 2020 21:15