Finlanda i jep një dorë Rusisë, turistët rusë futen me viza nga vendi skandinav në Evropë

Redaksia
Publikuar nga Redaksia 1 Gusht, 2022 19:40

Finlanda i jep një dorë Rusisë, turistët rusë futen me viza nga vendi skandinav në Evropë

Lufta në Ukrainë ka ndryshuar thellësisht turizmin evropian, i cili për këtë vit në fakt i është dashur të mbyllë dyert për të ardhurit nga Rusia.

Megjithatë, turistët rusë kanë gjetur një mënyrë për të arritur destinacionet e tyre të dashura evropiane. E gjitha falë Finlandës.

Vendi skandinav është në fakt i vetmi vend evropian në kufi që ende lëshon viza për turistët rusë. Rezultati është një paradoks që po ngjall shumë kritika.

Mbyllja e hapësirës ajrore ruse dhe vendimet e Polonisë, Estonisë, Letonisë dhe Lituanisë për të pezulluar vizat për këdo që vjen nga Rusia, i kanë ndaluar qytetarët e saj të hyjnë në vendet evropiane.

Por vendimi i Finlandës për të mos u zbatuar u dha rusëve një shans kapërcejnë kufijtë dhe kështu të jetë në gjendje të lëvizë nëpër Evropë.

E gjithë kjo u bë e qartë me fundin e kufizimeve në Finlandë kundër Covid dhe lehtësimin e së njëjtës gjë me Rusinë mes qershorit dhe korrikut: ku në pak javë rusët që kaluan kufirin kanë shkuar nga 125 mijë në mbi 185 mijë.

Në këtë mënyrë Finlanda u ka ofruar turistëve rusë një alternativë shumë më tërheqëse.

Redaksia
Publikuar nga Redaksia 1 Gusht, 2022 19:40