Fiti: ASHAM ka ndihmuar të arrihet marrëveshja me Bullgarinë

Fiti: ASHAM ka ndihmuar të arrihet marrëveshja me Bullgarinë

Akademiku Taki Fiti në “Trend” Në Tv 24, iu referua non-paperit të Brukselit. Sipas tij, reagimi i shteteve të tjera anëtare është ende i panjohur dhe se Maqedonia ka paguar një çmim politik, përcjell FLAKA.

“Premtimi i ndëshkimit ishte shumë i madh, ne ndryshuam emrin. Unë nuk arrita ta lexoj non-paperin, por nga ato që dëgjoj, kushtet po forcohen dhe disa nga parimet që tani promovohen kanë ekzistuar më parë dhe gjithmonë ka pasur probleme me afrimin e vendeve. Një shembull tipik është Bullgaria, ajo ka forcuar institucionet”, tha akademik Fiti.

Ai gjithashtu kujtoi negociatat e së kaluarës kur emri ishte një pengesë për negociatat dhe se Bullgaria mund të na bllokonte për shkak të çështjeve të pazgjidhura. BE këmbëngul që vendet me probleme bilaterale që mund të reflektohen në BE të mos përfshihen në zgjerim. Për shkak të kësaj, Maqedonia duhej të paguante një çmim të tillë dhe bëri shumë për të marrë datën.

Sa i përket ASHAM, Akademiku Fiti theksoi se ASHAM nuk e ka heshtur këtë, por kishte një qëndrim të qartë ndaj Marrëveshjes së Prespës dhe marrëveshjes me Bullgarinë dhe nevojën për gjuhë.

“Është e vështirë të marrësh informacionin nga ASHAM për publikun. Ne kemi arritur për publikun përmes punimeve tona hulumtuese, konferencave për të analizuar dhe përpunuar marrëveshjet me Greqinë dhe Bullgarinë, për të përfituar nga kursi ynë i qartë për të ecur drejt kursit Evropian”, tha Akadamiku Fiti. FLAKA

Redaksia Flaka
nga Redaksia Flaka 18 Nëntor, 2019 21:19

© FLAKA.COM.MK - Derisa keni vendosur të merrni përmbajtje nga kjo faqe, në tërësi pajtoheni me kushtet e përdorimit.