FMN: Bota ndodhet në recesion

Redaksia Flaka
By Redaksia Flaka March 28, 2020 21:38

FMN: Bota ndodhet në recesion

Coronavirus po e shtyn ekonominë globale në recesion dhe vendet duhet të përgjigjen ndaj rritjeve të mëdha të konsumit për të shmangur një seri të mundshme falimentimesh, thotë drejtoresha e Fondit Monetar Ndërkombëtar, Kristalina Georgieva, përcjell FLAKA.

Shefi i FMN mendon se vendet në zhvillim kanë nevojë për të paktën 2.5 miliardë dollarë ndihmë financiare për të kapërcyer krizën.

Georgieva gjithashtu thotë se situata do të përkeqësohet në shumë tregje në zhvillim që ende nuk preken drejtpërdrejt nga koronavirusi i ri, por kanë dalje kapitale, ulur shpenzimet për eksportet e tyre dhe një rënie të mprehtë të çmimit të lëndëve të para që eksportojnë. FLAKA

Redaksia Flaka
By Redaksia Flaka March 28, 2020 21:38