FMN: Rritja e pagës minimale mbart efekte të padëshirueshme në ekonomi

FMN: Rritja e pagës minimale mbart efekte të padëshirueshme në ekonomi

Vendimi i Qeverisë, për të rritur pagën minimale mbart rreziqe dhe efekte të padëshirueshme në ekonomi.

Varfëria e përgjithshme e Maqedonisë, përkundër rritjes së pagës minimale, sipas raportit të fundit të FMN-së, do të mbetet e njëjtë. Fondi i sugjeron pushtetit ta përmirësojë arkëtimin e të ardhurave në arkën buxhetore, por gjithashtu edhe t’i zvogëlojë subvencionet bujqësore. FMN pret që ekonomia të rritet me 3.4 përqind këtë vit, por pritjet janë që këtë vit do të ketë realizim të dobët, të investimeve kapitale. Arsyeja për këtë do të ishin zgjedhjet dhe ngadalësimi i eksporteve, për shkak të gjendjes së keqe, të vendeve partnere tregtare.

Alsat

Redaksia Flaka
nga Redaksia Flaka 28 Janar, 2020 19:46

© FLAKA.COM.MK - Derisa keni vendosur të merrni përmbajtje nga kjo faqe, në tërësi pajtoheni me kushtet e përdorimit.