Folklor zgjedhor, këngë, poezi dhe ndonjë shaka në tubime

Redaksia Flaka
By Redaksia Flaka April 13, 2019 22:30

Folklor zgjedhor, këngë, poezi dhe ndonjë shaka në tubime

Një natë nga java e kaluar, zëri “Të huajt natë” u dëgjua në Tetovë. Kënga këndohej nga lideri i LSDM-së, Zoran Zaev pas asociacionit që te ai e zgjuan oponentët politik Mickoski dhe Siljanovska, përcjell FLAKA.

Maqedonia nuk investon në të ardhmen e saj. Kjo është arsyeja pse ekziston migrimi dhe prandaj duhet të fryejnë erërat e ndryshimit, u përgjigj Mickoski me një dëhirë muzikore.

Java e dytë: nga tubimi në tubim, takime me qytetarët pa ndërprerë. Kandidatët presidenciale dhe njerëzit e parë të partive që i përkrahin nuk kanë kohë për viroza dhe ftohje, por, si rast që anashkalohet, takimi për promovimin e Siljanovskës në Krushevë, kaloi pa të. Ajo ditën e kaloi në Prilep, ku mbante një degë jorgovani.

Në fushatë, nuk pamë askush ti japë lule Pendarovskit. Por, pamë se si me interes ndëgjoi poezi.

Pos për literaturë, Pendarovski është i interesua edhe për të mësuar gjuhë.

Zaev e sheh si president të ardhshëm, e nuk dyshon se edhe qytetarët e Prilepit e shohin njejtë.

Mickoski ka ndëgjuar tjetër informatë.

Ka përkrahje: pak moderne, pak tradicionale.

Fushata hyn në javën e tretë, të fundit. Sondazhet dhe analizat thonë se me votën javën e ardhshme nuk do të zgjedhim president. Rrethi i dytë i kësaj fushate me një periudhë prej dy javësh fillon menjëherë pas së parës. FLAKA

Redaksia Flaka
By Redaksia Flaka April 13, 2019 22:30