Franca për datën e bisedimeve pret punë konkrete, sikurse marrëveshja për PSP-në

Franca për datën e bisedimeve pret punë konkrete, sikurse marrëveshja për PSP-në

Franca pret që përfundimi i çështjeve specifike nga Maqedonia Veriore, përfshirë arritjen e një marrëveshjeje për PSP, të vendosin për datën për negociata për vendin me BE-në, përcjell FLAKA.

Ambasadori Christian Timonie përsëriti sot se pema është mbjellë dhe frytet janë në pritje, dhe frutat janë në fakt përmbushja e gjërave specifike.

“Pritet ende nga vendi që të miratojë tekste të caktuara, një marrëveshje për PSP … Nëse tejkalohet kjo çështje do të tregojë se partitë e mëdha janë në gjendje të bien dakord bashkërisht për një gjë thelbësore duke pasur parasysh interesin kombëtar në shikim të parë. Ata gjithashtu do të demonstrojnë se janë të aftë të kapërcejnë të kaluarën dhe të krijojnë një sistem efikas që nuk do të lejojë më shumë vonesa”, tha Christian Timonie, ambasadori i Francës.

Ambasadori francez është i mendimit se vendet anëtare të BE janë të bindura se shumë përparime janë bërë dhe arritur, por që secili Shtet Anëtar do të vlerësojë veçmas nëse përparimi i bërë është i mjaftueshëm për të justifikuar dhënien e një date fillestare për negociatat. FLAKA

Redaksia Flaka
nga Redaksia Flaka 15 Maj, 2019 22:08

© FLAKA.COM.MK - Derisa keni vendosur të merrni përmbajtje nga kjo faqe, në tërësi pajtoheni me kushtet e përdorimit.